Muzee
Xweb : Referinta  : Muzee
Adaugă un website >>

2 >> 

Casa Domneasca de la Brebu
Casa Domneasca de la Brebu
Colectia muzeala din comuna Brebu, sectie a Muzeului de Istorie din Ploiesti, a fost inaugurata la 12 septembrie 1971. Pastrata în casele domnesti, aceasta colectie face parte din Ansamblul arhitectonic de la Brebu, unul din cele mai importante monumente ctitorite de Matei Basarab si desavarsite de Constantin Brancoveanu, constituind o realizare reprezentativa a arhitecturii secolului al XVII-lea.

Complexul Muzeal Judetean Neamt
Complexul Muzeal Judetean Neamt
Prezinta muzeele din subordinea aceastei institutii. Include date despre etnografie, arta, istorie si stiintele naturii.

Istoria Farmaciei si situatia muzeelor de specialitate din Romania
Istoria Farmaciei si situatia muzeelor de specialitate din Romania
In Romania, farmacia de oficina a aparut mai tarziu decat în Occident si a progresat mai lent. Prima atestare documentara se gaseste din anul 1494, la Sibiu, dupa care s-au înfiintat farmacii la Bistrita, Brasov, Fagaras etc.

Muzeul "Poni - Cernatescu" din Iasi
Muzeul "Poni - Cernatescu" din Iasi
Casa construita în 1839 de catre mitropolitul Veniamin Costachi si care a gazduit în 1918 colectiile Bibliotecii Academiei Romane, adaposteste astazi Muzeul "Poni- Cernatescu". Aici a locuit, începand din 1880, savantul Petru Poni si familia sa, iar mai tarziu, academicianul Radu Cernatescu. Parcul casei cu foisorul sau, numit si "chioscul poeziei" - obiectiv reconstruit în anul 1995 - unde citeau versuri Mihai Eminescu, Veronica Micle, Matilda Cugler-Poni, dau un farmec aparte cladirii.

Muzeul Agriculturii din Romania
Muzeul Agriculturii din Romania
Pagina contine prezentarea Muzeului Agriculturii, înfiintat în judetul Ialomita si colectiile gazduite de acesta. De asemenea, sunt prezentate monumente istorice si de arhitectura, caracteristici etnografice, solutii de punere în valoare a zonei cerealiere din Baragan, etc.

Muzeul Ceasului din Ploiesti
Muzeul Ceasului din Ploiesti
Muzeul Ceasului, unic în reteaua muzeelor din Romania, si-a deschis portile în anul 1963, într-o sala a Palatului Culturii din Ploiesti, prin grija profesorului Nicolae Simache, director al Muzeului de Istorie între anii 1954-1971.

Muzeul de Arheologie si Istorie din Tg. Mures
Muzeul de Arheologie si Istorie din Tg. Mures
Preocupari muzeale sunt identificate din veacul al XVIII-lea, în 1763 existand un nucleu muzeal la Tg. Mures. Dar o institutie organizata stiintific va functiona abia din 1886, patronata de "Societatea economica si culturala secuiasca".

Muzeul de Etnografie din Brasov
Muzeul de Etnografie din Brasov
Muzeul de Etnografie din Brasov este consacrat etnologiei regionale din sud-estul Transilvaniei, ilustrand prin patrimoniul sau valoros de peste 10.000 de piese, civilizatia comunitatilor rurale din zona Bran, Rupea, Tara Oltului si Tara Barsei.

Muzeul de Istorie din Roman
Muzeul de Istorie din Roman
Muzeul de Istorie din Roman a luat fiinta la 1 septembrie 1957, prin numirea domnului Vasile Ursachi, proaspat absolvent al Facultatii de Istorie din Iasi, ca director al unei institutii care nu avea nici un patrimoniu. Prima cladire care adapostea Muzeul se afla pe strada Stefan cel Mare, nr. 202, compusa din doua încaperi, din care una era si locuinta directorului. Aici s-a deschis prima expozitie în anul 1958, care valorifica primele cercetari sistematice întreprinse în zona Romanului, necropola dacilor liberi de la Gabara - Moldoveni (Porcesti). A doua expozitie avea sa fie legata de sarbatoarea, în 1959, a centenarului Unirii Principatelor.

Muzeul Literaturii Romane din Iasi
Muzeul Literaturii Romane din Iasi
Casa "V.Pogor" este sediul muzeului ce are ca obiect literatura romana moderna si contemporana dar cu precadere perioada marilor clasici, a societatii literare "Junimea". Cladirea a fost construita în 1850 de catre vornicul Vasile Pogor, împreuna cu sotia sa Zoe.

Adaugă un website >>

2 >>